Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Αλμπερτ Αϊνστάιν

Άχρηστες πληροφορίες για τον πιο γνωστό επιστήμονα του 20ου αιώνα.



Ο Αλμπερτ Αϊνστάιν γεννήθηκε στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Ulm στις 14 Μαρτίου 1879.  Το σπίτι που γεμμηθηκε καταστράφηκε από βομβαρδισμούς το 1944.


Ο πατέρας του Άλμπερτ, του έδωσε μια πυξίδα για να παίξει ενώ ήταν άρρωστος στο κρεβάτι. Η πυξίδα άλλαξε τη ζωή Αλβέρτου, επειδή προκάλεσε την περιέργειά του στο άγνωστο. Δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί η πυξίδα έδειχνε πάντα Βορρά. Νόμιζε ότι ήταν κάποιο αόρατη δύναμη και αυτό πυροδότησε τη θέληση του να μάθει περισσότερα.

 Το βραβείο νόμπελ Φυσικής 1921 απονεμήθηκε στον Άλμπερτ Αϊνστάιν "για τις υπηρησίες του στη Θεωρητική Φυσική και συγκεκριμένα για την ανακάλυψη του νόμου για το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο". (Δηλαδή δεν πήρε βραβείο νόμπελ για τη θεωρία της σχετικότητας!). Ο ΑΊνστάιν απουσίαζε από την απονομή γιατί βρισκόταν σε ταξίδι αναψυχής στη Ιαπωνία!

To 1940, όταν ο Αϊνστάιν πήρε την Αμερικανική υπηκοότητα, παρευρέθηκε στην τελετή χωρίς τις κάλτσες του.

Το 1901 πήρε την Ελβετική υπηκοότητα, χωρίς να διατηρήσει τη Γερμανική. Το 1940 όταν πήρε την Αμερικανική υπηκοότητα, διατήρησε και την Ελβετική.

Το 1952 του προτάθηκενα γίνει πρόεδρος του νεοσύστατου κράοτυς του Ισραήλ. Απέρριψε την πρόταση αυτή.
 
Ο Αϊνστάιν πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955 σε ηλικία 76 ετών. Τα τελευταία λόγια του ήταν στα Γερμανικά. Επειδή όμως η νοσοκόμα που τον φρόντιζε δεν ήξερε Γερμανικά, δεν έγιναν ποτέ γνωστά.